27 Temmuz 2011 Çarşamba

Dostluk

House M.D. (06.10)

Wilson aynı zamanda arkadaşı olan bir hastasına karaciğerinin bir kısmını verecektir ve House'un ameliyat sırasında yanında olmasını istemektedir. House orada olmayacağını söyler, çünkü....

House [after Wilson asks if he'll be at his transplant surgery]: No... If you die I'm alone.

***

Ameliyat sırasında House oradadır, Wilson ameliyat masasında anestezi alırken House ile gözgöze gelir, gülümser ve gözleri kapanır.

26 Temmuz 2011 Salı

Kumdan Heykel Yapma Sanatı

Çocukken yaptığımız kumdan kalelerin ileri versiyonu :) Sanatçılar, seçtikleri filmlerin karakterlerini, sahnelerini kumdan heykeller haline getirmişler. Favorilerim ET ve Alice In Wonderland. Superman ve Hulk'da başarılıydı.









21 Temmuz 2011 Perşembe

Uluslararası Antalya Caz Festivali

Aspendos'ta, festivalin açılışında, Monica Molina konserindeydik.

Hani ölmeden önce yapılması gereken 100 şey listeleri vardır ya (Bucket List :D), benimkinde Aspendos'ta konsere gitmek vardı.
Haziran ayındaki opera ve bale festivalini kaçırdık, ama bu festivali affetmezdim. Program müthiş:

20 Temmuz: China Moses & Mehmet İkiz Trio ve Monica Molina
21 Temmuz: Nino Katamadze&Insight ve Lisa Ekhdal
22 Temmuz: L'Orchestre de Contrebasses ve Cesaria Evora
23 Temmuz: NY GypsyAll Stars ve Macy Gray24 Temmuz: Fahir Atakoğlu Trio ve Al di Meola World Sinfonia

Normalde şu kadroda tek bir bilet şansım olsa son günü seçerdim de, Al Di Meola'yı Ankara ve İstanbul'da birer kez dinlediğimden, tercihimi JoyFM sayesinde aşığı olduğum Monica Molina'dan yana kullandım.(Bu arada, mecburen tek bilet seçilebiliyor, biletler 100 TL)

Aspendos'un gece nasıl olacağını merak ediyordum. Işıklandırmasını, sağa sola abuk subuk objeler konululup konulmadığını... Ne de olsa her mimari yapıyı gazino modeli ışıklandırmayı seven bir milletiz. Korkulan olmadı, ortam gayet sade ve şıktı. Organizasyon da iyiydi, otoparkta izdiham, girişte ezilen sıkışan insanlar, çılgın tuvalet kuyrukları yoktu. Tabi gelen insan sayısıyla da alakalı da, az değildi 600-700 kişi rahat vardı. Antik tiyatro çok büyük olduğu için üst yarısı bomboş kaldı fotoğraftaki gibi.

Konser saati 21.00'di, çeyrek geçe gibi Mehmet İkiz Trio çıktı sahneye. Gayet iyilerdi, Mehmet İkiz özellikle bir ara süper bir tempo yakaldı. Konserin yeri kadrosu süperdi de, biraz seyirci sıkıntısı vardı. 50+ yaş ağırlıkta olunca ortamda, tüm konser bir tiyatro oyunu havasında geçti. Tamam sanat olayı, caz konseri de, bir tane mi ritm tutan, el şıkırdatan, kalkan dans eden olmaz? Sahneye China Moses çıkınca biraz hareketlendirmeye çalıştı insanları da, ııh, olmadı. China Moses çok sempatikti bu arada, tam filmlerdeki gibi, caz barlarda flörtöz tavırlarla şarkı söyleyen siyahi kadın modeliydi.

Veee gelelim asıl meseleye, Monica Molina. Yok böyle bir ses. Radyodaki, CDdeki gibi, hatta daha iyi. İspanyolca bilmiyorum ama, anlıyorum işte ben o şarkıları. Aşk diyor, tutku diyor, hayat diyor... Çok sade ve hoştu, az konuştu çok şarkı söyledi. İngilizcesi berbat o yüzden de konuşamamış olabilir :) Türk dinleyicisinin bildiği, JoyFMin her sabah mutlaka çaldığı şarkılarını söyledi. Dinleyici yine durgundu, kimse oooooo amoressss diye bağırmadı mesela ki ben hep bir ağızdan söylenebileceğini düşünmüştüm şarkının bu kısmının. Sonuçta çok sakin olmakla birlikte hoş bir gece geçirdik. Antik tiyatro ortamında kelimenin tam anlamıyla kadife sesli bir kadından insanın içinde bir yerlere dokunan şarkılar dinlemek müthişti. Buyrunuz, bu da konserden ufak bir parça:



19 Temmuz 2011 Salı

Yalnızlığa Övgü

"Dışımızı çevreleyen surlar başkalarını yanıltmak ya da uzak tutmak içindi."

Murathan Mungan
-Şairin Romanı-

2 Temmuz 2011 Cumartesi