21 Ekim 2012 Pazar

Rakı Şişesinde mi Şarap Kadehinde mi Olmalı Balık

Huzur ve mutlululuğun memleketi Göcek'teyiz yine. Herrr gittiğimizde koşup terastaki yerimizi kaptığımız Lotis değil ama bu sefer mekan. Çarşının içindeki caddede, küçük bir şarap butiği-barı. Bu şarap barı olayı son dönemde girdi sanırım gece hayatına, şarap evi kavramı vardı Pano vs gibi ama ne bileyim, tıklım tıkış anlamsız yerler... Genç yaşımda rahibeliğe ilerliyorum hadi hayırlısı :)

Grape Wine. Minnacık. Jazz-lounge müzik. Çoğunlukla yerli şaraplar bulunduruyorlar, hatta bir çoğunun adını bile ilk kez duyacaksınız. İşletmeciler, orta yaşlı bir çift; amca İngiliz sanırım, İngilizce konuşan İngilizdir mantığıyla =) Karnınız aç mı gittiniz, hiiiç problem değil, istediğiniz yerden sipariş verin. Ya da bizim gibi yapın, zeytinyağı, ekmek, peynir isteyin; komşu esnaftan pıtır pıtır toparlansın hepsi ve afiyetle yiyin.

Önce, güleryüzle karşılıyor sizi İngiliz beyefendi. Nasıl bir şeyler içmek istediğinizi soruyor, önerileri var. Rose istedik biz, biraz aromalı birşeyler olsun dedik; minik tadım kadehleri ve şişeler geldi hemen. Şu an hiiiiç hatırlamadığım birşeyler seçtim =)) Hiç de fena değildi. Fiyatları da gayet makul, gidip Migrostan bir şişe lal almaktan farksız. Aşağıda fotoğraflarda göreceksiniz, zaten küçük bir dükkan, önündeki masalar sigara içenler için ideal. Gayet de hareketli bir akşamdı, giden gelen bar kısmında takılan.


Bunu seviyorum işte, bir devinim bi hareket var ama acele bağrış çağrış gürültü yok. Sokak önü masa olayı beni cezbetti yine; anlamsız, boş oturup yoldan geçen insanları köpekleri izlemek, yıldızlara bakmak, deriiin deriiin nefes almak, düşünmek.

Yolunuz düşerse o taraflara, uğrayın. Akşam güzel güzel demlenin.

9 Ekim 2012 Salı

Soguk

Ic anadolunun sogugunda, ekim ayinda inatla disarida oturmayi, sokaklarda saatlerce yurumeyi, yururken uzuuuun sohbetlerde kaybolup gitmeyi, titreyerek sigara icmeyi ozlemisim...
@sensus eskisehir