19 Ocak 2014 Pazar

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

Okurken mesaj kaygısı gözünüze girecek.
Karakterlerin gerçeklikten uzaklığı rahatsız edecek.
Behzat Ç. değil, Arka Sokaklar tadinda.
Neden best sellerlardan uzak durulmasi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

14 Ocak 2014 Salı

Benim Gözümden @ankara



Kar yağdı mı Ankara'da, sabah okula gitmeden battaniyene sarılır salondaki koltukta, valiliğin kar tatili açıklamasını beklersin heyecanla. Tatil olursa okul, kardeş ve kardeş gibiler ile, sokakta bulursun kendini. Aslında fark etmez, tatil olmasa da, evin değil, okulun bahçesinde, illa ki yapılır o kardan adam.

7 Ocak 2014 Salı

Kış uykusundan uyanma çabaları

Istanbul'a, evime doneli 2,5 ay; can dostun yamacinda new york'ta cheesecake yiyip MoMA da kendimi kaybedeli miami south beach'te mohito yudumlayali 1ay oldu. Yazamadim. Benim gozumden amerika postu icin ilkbaharin gelmesi ve benim metabolizmamim normale donmesi gerekli sanirim. Bilmiyorum belki de yazinca birseyi eksik kalacak diye kaciyorum yazmaktan.

Uyusuklugumdan kurtulmak icin koala gibi yapistigim koltugumdan ayrildim bu hafta sonu. Cumartesi gecesi merak ettigim atolye kuledibi'ne gittik once. Giriste 50li yaslarinda bir amca hosgeldiniz dedi. Ben, vay yas ortalamasi yuksek ama ortam guzel diye ilerlemeye calisirken... Mekanin o aksam bir grup icin kapatildigini soyledi ayni amca. Boynumuz bukuk ayrildik mecburen.

Ikinci durak mitanni'ydi. Tiklim tiklim. Giremedik, cikmamiz gerekmedi bu yuzden :)) tam ee hadi bir kahve icip geri donelim derken, aaa burasi guzelmis diyip frene bastim ben. Ny ist mis o guzel olan. Ust kati otelmis, altina minik butik bir cafe acilmis. Adi kendisini anlatiyor, ki zaten kendileri de hikayelerini menulerde ve sitelerinde anlatmislar http://www.nyistcafe.com taksim'de hos ve rahat bir ortamda duzgun bir seyler yemek icmek icin gidilmeli. Biz yemek yemedik, ama sicak cikolata sutle yapilmisti ve sicak saraba su katilmamis, tarcin konusunda comert davranilmisti. Biraz portakal-mandalina aromasi eklense mukemmele ulasir o derece ;) Acik mutfak olayi +10 puan aldi benden. Cafenin isletmecileri de oralardaydi, samimi bir ortam. Taksimden cok haz etmeyen sunumundan yemeklerine herseyleri ayni olan zincir cafelerden bikan bir ankarali olarak sevdim.