11 Ekim 2015 Pazar

En Dipteyiz Sandigin Yerde

Bombalar patliyor. Aklin kalbin orada, bekliyorsun. Yakinlarindan bir "iyiyim" duymak istiyorsun, bencilce. Aksam gelen su mesaj ozeti gunun:
"Eve simdi donuyorum, tum gun hastanedeydim. Yarali yakinlarina yardim ettim, onlarla ilgilenecek kimse yoktu dogal olarak. Bu saatte hala kayiplarini ariyor insanlar. Hayatimin en agir gunuydu. Ne diyeyim... Sabir diliyorum herkese. "
En kotusu bu dedigin noktada geliyor dahasi. 

3 Ekim 2015 Cumartesi

Sonbahar-İstanbul'da ya da her neredeysen orada

Güz geldi yine. Takvime sorsak geleli bir ay oldu da, doğa ana son bir haftadır sonbahar yağmurlarını döktü üzerimize. Sevdiğim mevsim. Ne kış kadar soğuk kasvetli, ne yaz gibi açık saçık gösteriş meraklısı. Tembellik zamanları bitti çalışma vakti başladı. Okullar açıldı, çalışanların izin dönemleri bitti, etkinlik sezonu açıldı, izlenilesi filmler girdi gösterime. Sonbaharda İstanbul'da, ne yapalım?

Tuzlu Su-14. İstanbul Bienali. Sanatın sokakla buluşması. Hoşuma gidiyor.

SSM'deki Zero sergisi. SSM ve İstanbul Modern çok şey katıyor bu şehre, ülkeye; bence. " II. Dünya Savaşı sonrasında gelen yıkıma ve olumsuzluğa bir cevap olarak 1957’de Düsseldorf’ta doğan ZERO akımı, bir avuç genç sanatçının savaşın durağanlığa sürüklediği sanat ortamında eserlerini sergileyecek galeri bulamamasıyla başladı."

Akbank Caz Festivali. Konsere gitmeyi özlemedik mi?

Moda Sahnesi. En Kısa Gecenin Rüyası'na biletler tükenmiş görünüyor epeydir, ben de tükenmediğine bir hata olduğuna inanarak bakmaya devam ediyorum :) Bulantı'yı da yine burada izleyebilirsiniz, çıkışta da birazcık yürüyüp Dört Kadıköy'de kahve ;)

Yok yok evden dışarı adımımı atmam mı diyorsun? O da güzel. En sevdiğim :) En yakın kitapçıdan alıyorsun Ot dergini Sokratesini, yanına da hep okuyayım diyip de zaman ayıramadığın bir kitap ekliyordun. Evde koltuğuna yerleşip uzatıyorsun patileri... Yok yok dur uzatma. Önce kalk bir kahve yap. İçine de biraz viski. Al sana Irish coffee (böyle dediğime bakma tabi, aç bir oku önce tarifleri, kahve ciddi iştir) Okumaktan sıkılıp evde biraz ses olsun dediğin noktada da ister internetten ister sağda solda bulup aldığın ucuz dvdlerden koy bir film. Durmaktan sıkılanlar, at kendini sokağa koş koşabildiğince. Yalnızlıktan sıkılanlar; çık akşam dışarıya sevdiklerinle paylaş akşamını.