27 Mart 2016 Pazar

TED Talks - Feel good about your work

Son donemlerde yoneticilerin-ya da benimkilerin en azindan- gundeminde z kusagini nasil motive edecekleri, ise bagliliklarini nasil saglayacaklari var. Kisisel fikrimi sorarsaniz konu x y z v degil; eminim bundan 50 yil once de benzer tartismalar vardi ve en genc nesil kendisini en zeki en yetenekli en yaratici zannediyordu.

7 Mart 2016 Pazartesi

Olamayan Kadın

Hiç bir zaman baktığında güzelliğiyle başını döndüren kadın olmayacağım. Neşeli, dolu dolu kahkahalarım olmadı benim hiç; olmayacak. Sana ihtiyacım var gel demeyeceğim. Sevgi sözcükleri fısıldamayacağım kulağına, bırak başkalarının yanındayken yapmayı; yalnızken bile göklere çıkarmayacağım övgülere boğmayacağım seni, tüm hayranlığıma rağmen. Sokaklarda elele dolaşmayacağız, giyinip süslenip salınmayacağız şehrin havalı caddelerinde. Uzun, upuzun ayrılıkların ardından koşup kollarına atmayacağım kendimi. Sıkılacaksın tüm bunlardan. Benden. Gideceksin, gitme kal demeyeceğimi bilerek.

Sonra... Soluklanacaksın aynı yerde, o kapının sana hep açık olduğunu bilerek. Uzun sohbetler mi şarabı güzel yapıyordu yoksa güzel şarap mı sözcükleri melodilere çeviriyordu ayırt edemeden. Huysuzluklarımın alametifarikam olduğunu kabullenerek.

Elmanın diğer yarısı olmuyor kimisinden.