19 Aralık 2018 Çarşamba

Lifecycle

Discovery

Ben bütün bu manasız iç sıkıntılarından senin var olduğunu hatırlayarak sıyrılıyorum

Her şey yeni, her şey etkileyici. Başımızda kavak yelleri. Sesi, konuşması. Evindeki pikap, çantasındaki kitap. Ben n ve ş lerin üstüne basa basa heyecanla anlatırken belki de saçmasapan bir
şeyleri, dudağının kenarına yerleşen o ufak tebessüm. Bileklerinin inceliği. Sırtındaki doğum lekesi. Yorgun ve keyifsiz olduğunda iyice ayyuka çıkan içindeki oğlan çocuğu. Sevgisi, şefkati cömertçe paylaştığı. Elinin elimi öğrenilmişlikle değil doğallıkla kavraması kendiliğinden. Yemek yapması yorgun iş çıkışlarında, keyifle. İçindeki mühendisi kontrol edemeyerek tüm detaylarıyla anlatması uçakları kağıttan yaptığı model ile, sorularıyla test etmesi anlayıp anlamadığımı. Anlatması, öğretmesi bilmeyip duymadıklarımı. Birlikte yeniden keşfetmek tatları, acıları, huzuru, huzursuzluğu. 

Deep dive

Zevk ve acı. Hayatın anlamı. Merak edilir sorulur her yerde. İşte söylüyorum. Hayat ölene kadar hissedilen zevklerden çekilen acılar çıkarıldığı zaman geriye kalandır.

Keşif bitti şimdi serbest dalış zamanı. Dünyanın gerçeklerine döndük. Güvendik ya artık birbirimize, bitti hayati tehlike. Balıklar rengarenk, sualtı mağaraları içinde kaybolmamızı bekliyor. Hiç tereddüt etmeden yasladık sırtımızı birbirimize. Birlikteyiz artık deneyimde ve mücadelede. Yakınız, çırılçıplak, belki hastalıklı bir bağlılık. Mercanlar, çizgi filmlerde gördüğümüz o balıklar. Akışına bırakıyoruz., korkmuyoruz. Biliyoruz, incitmeyiz birbirimizi, canını acıtmayız. Bu kısmı tamam da... Nereye gitti o kalbimizdeki çarpıntı, karnımızdaki ağrı? Gözlerimizdeki ışıltı neden yerini bulutlara bıraktı, ortak suskunluklar düşünceli yalnız susmalarla yer değiştirdi? Derinlere indikçe ışık azalıyor, sıcaklık ve oksijen de.

Escape

I've seen it all and it's all done, I've been with everyone and no one

Sustuklarımız fazlaca birikti artık. Çeken, etkileyen, bağlayan, özleten her ne varsa, sorgulanır oldu. Akşam ne yapalımlar ben biraz yalnız kalmak istiyorumlara evrildi çoktan. Bir şey eksik. Neden diye sorma. Hiç cevabım olmadı bu soruya. Kaçış cümlem bu benim, dönüşüm kabuğuma, kendime.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder